India en Pakistan Moghul reis - Travel Program

Deze reis brengt u naar de hoogtepunten van het Moghul rijk, het islamitische rijk dat India zoveel welvaart bracht van de 16e - 18e eeuw. U bezoekt zowel de Taj Mahal in Agra als diverse moskeeën, paleizen en forten in Delhi en Lahore.

India en Pakistan Moghul reis

join-in tour

Van Delhi naar Lahore, de oude Moghul dynastie

Deze reis brengt u naar de hoogtepunten van het Moghul rijk, het islamitische rijk dat India zoveel welvaart bracht van de 16e - 18e eeuw. U bezoekt zowel de Taj Mahal in Agra als diverse moskeeën, paleizen en forten in Delhi en Lahore.

from 1395,-
11 days

India en Pakistan Moghul reis
 
Request an Offer

Thank you for your interest! You can request a personalized offer right now, or continue to add more items of interest to your wish list.

I'm interested

Enter your email adress and we will send you more information about this.

Tabs

Dag 1 aankomst Delhi

U komt aan op de luchthaven van Delhi en wordt door onze lokale vertegenwoordiger naar uw hotel gebracht.

Dag 2 Delhi

De eerste kennismaking met de hectische Indiase hoofdstad is voor menige bezoeker een zware beproeving. Delhi heeft zo’n 10 miljoen inwoners en is daarmee de derde stad van het land (na Kolkata en Mumbai). Het is een metropool vol schrijnende tegenstellingen: hemelshoge moderne kantoorgebouwen laten zien dat het India economisch voor de wind gaat, maar vlak daarnaast wonen hele gezinnen onder een zeiltje op de stoep. Terwijl de rijken druk in de weer zijn met hun mobiele telefoons en computers, hebben veel armen niet eens schoon water of voldoende te eten.

Eenmaal uitgeslapen van de vlucht heeft u vandaag de tijd om de eerste indrukken van deze enerverende stad op u te laten inwerken. Het chaotische verkeer, het gekrioel van mensen in de overvolle bazaars, het geschreeuw van de straatventers, de bedelaars die uw aandacht vragen, de loslopende koeien: de eerste dag zult u beslist ook geconfronteerd worden met de minder mooie kanten van Delhi. Maar weldra zult u tussen alle wanorde zeker ook de schoonheid van deze fascinerende stad ontdekken.
Delhi bestaat uit twee delen: de oude, ommuurde stad uit de gloriedagen van Moghul keizer Shah Jahan (Old Delhi) en de moderne stad ten zuiden daarvan (New Delhi), opgericht nadat in 1911 het hoofdkwartier van de Britse onderkoning in India vanuit Calcutta hierheen werd verplaatst.

Old Delhi (het oude Shahjahanabad) is een wirwar van nauwe steegjes en bazaars, met als kleurrijke hoofdstraat de Chandni Chowk. Hier is op de markten en in de vele kleine winkeltjes werkelijk alles te koop. In een duizelingwekkende drukte doen hier dagelijks duizenden mensen hun boodschappen. Een korte wandeling door deze exotische wijk geeft al een goed beeld van het Indiase leven, zoals u dat later op de reis nog beter zult leren kennen. In Old Delhi vindt u daarnaast ook een aantal bezienswaardige monumenten, zoals het Rode Fort en de grootste moskee van India: de Jami Masjid.

 

U maakt vandaag een stadsexcursie waarbij u de nadruk ligt op het Moghul verleden van de stad: het Rode Fort, Jami Masjid, Qutab Minar, Humayun tombe.

De Humayun tombe is een van de oudste Moghul monumenten en gebouwd in opdracht van vorst Akbar (1556-1605). De bekendste Moghul gebouwen stammen uit de tijd van Shah Jahan, m.n. het Rode Fort en de Jami masjid, twee blikvangers van de oude stad. 

Dag 3 Delhi - Agra

's Ochtends stapt u op de trein naar Agra, zo'n 5 uur rijden. Agra is de stad bij uitstek om de architectonische hoogtepunten van het Moghul rijk te bewonderen. Hier staat de Taj Mahal, een van 's werelds beroemdste bouwwerken.
Na aankomst kunt u de Sadar Bazaar verkennen, het voornaamste winkelgebied van Agra. Hier zult u beslist slagen in het kopen van uw laatste souvenirs. Maar let op: de winkeliers zijn soms zeer vasthoudend en de riksjarijders gehaaider dan waar ook in India. Agra staat vooral bekend om zijn leerproducten, sieraden en voorwerpen van marmer.

Dag 4 Agra

Natuurlijk bezoekt u vandaag de Taj Mahal. Dit beroemde mausoleum - door keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz gebouwd, nadat zij bij de geboorte van haar vijftiende kind gestorven was - is geheel opgetrokken uit wit marmer, dat ingelegd is met ontelbare halfedelstenen. Tussen 1631 en 1653 werkten in totaal meer dan 20.000 mensen mee aan de bouw van het monument.
De Taj Mahal is één van de zeven architectonische wereldwonderen en wordt gezien als het hoogtepunt van de Moghul-architectuur. Het complex is omgeven door een prachtige tuin, waar hele families zich graag laten fotograferen met hun favoriete bouwwerk op de achtergrond. De beste tijd om de Taj de bezoeken is bij zonsopgang of -ondergang, wanneer de muren zacht roze kleuren en een oranje gloed krijgen.
De Taj Mahal is beslist meer dan één bezoek waard. In de ochtend heeft u de gelegenheid om dit bijzondere gebouw bij zonsopgang te aanschouwen. Misschien wilt u dat wel doen vanaf de overkant van de Yamuna-rivier, die langs de Taj stroomt.
Agra is meer dan alleen de Taj Mahal. U maakt ook een excursie naar de overige bezienswaardigheden van Agra. Het massieve Agra Fort is daarvan de bekendste. Dit rode zandstenen fort, dat door keizer Akbar ooit als militaire vesting bedoeld was, kreeg tijdens het regime van zijn kleinzoon Shah Jahan vooral de functie van keizerlijk paleis. De twintig meter hoge vestingmuren worden omgeven door een tien meter brede gracht van een totale lengte van 2,5 kilometer. Wanneer u eenmaal de toegangspoort Amar Singh Pol door bent, belandt u in een hele andere stad, compleet met paleizen, tuinen, moskeeën en andere prachtige gebouwen. De mooiste daarvan zijn de Diwan-i-Am (de Zaal der Openbare Audiënties), de uit wit marmer opgetrokken Khas Mahal (het privé paleis van Shah Jahan), de kleine Nagina Masjid en de Musamman Burj. Vanuit zijn kamer op de bovenste verdieping van deze achthoekige toren, ving Shah Jahan een laatste glimp op van de Taj Mahal, alvorens hij in 1666 het leven liet. Het Agra Fort ligt aan de oever van de Yamuna en de keizerlijke paviljoens waren zo ontworpen dat er altijd een verkoelend briesje van over de rivier kon binnenwaaien. 

Dag 5 Agra / excursie Fathepur Sikri

Vandaag gaat u enkele Moghul bouwwerken in de omgeving van Agra bekijken. 
Ten noorden van het Agra Fort ligt de Itmad-ud-Daulah, de tombe van Mirza Ghiyath Beg. Deze beeldschone dochter van een Perzisch edelman trouwde met keizer Jahangir en kreeg toen de naam Nur Jahan, het ‘Licht der Wereld’. Haar dochter Mumtaz werd de latere echtgenote van Shah Jahan. Het belang van Itmad-ud-Daulah is vooral omdat het mausoleum als voorbeeld diende voor de latere Taj Mahal. Hoewel het charmante bouwwerk stukken kleiner is dan de Taj, is het in bepaalde opzichten minstens zo aantrekkelijk. Door veel lokale riksjarijders wordt de Itmad-ud-Daulah ook wel de ‘Baby Taj’ genoemd.
Op 8 kilometer buiten Agra ligt Sikandra, waar temidden van prachtige tuinen de graftombe van Akbar ligt. Het rode zandstenen mausoleum vertoont een interessante combinatie van moslim-, hindoe- en christelijke bouwstijlen. Het meest in het oog springende bouwwerk van het complex is de Buland Darwaza, de gigantische zuidelijke toegangspoort tot de “Tuinen van Eden” (zoals het in Arabische tekens op de poort geschreven staat). In vergelijking met de andere toeristische attracties in Agra, heerst hier in Sikandra vaak nog een serene rust, iets dat zeker bijdraagt aan het genot van een bezoek.
Vervolgens bezoekt u de verlaten stad Fatehpur Sikri. Keizer Akbar, die beschouwd wordt als de belangrijkste keizer van de Moghuls, liet hier bij het dorp Sikri zijn hoofdstad bouwen. Een lokale heilige - Shaikh Salim Christhi - had namelijk voorspeld dat hij op deze plek eindelijk een zoon zou krijgen. Tussen 1571 en 1585 heerste Akbar vanuit Fatehpur Sikri over bijna het gehele noorden van India. De stad werd door velen gezien als de ideale stad en keizer Akbar genoot aanzien over de gehele wereld. Onder andere vanwege zijn vooruitstrevendheid en zijn grote tolerantie jegens de andere wereldreligies. Onder zijn vijfduizend koppen tellende harem bevonden zich behalve islamitische dan ook vele hindoe- en christenvrouwen.
Helaas was de glorietijd van Fatehpur Sikri maar kort. De toevoer van voldoende water bleek een onoplosbaar probleem en weldra na Akbar's dood verlieten de bewoners de stad. De spookstad Fatehpur Sikri bestaat uit een aantal in zeer goede staat bewaard gebleven paleizen, waaronder de Birbal Bhawan, de Hawa Mahal (het Paleis der Winden), Jodha Bai’s Palace en het ‘gouden paleis’ van Akbar’s vrouw Mariyam. Een bezoek aan de verlaten stad geeft u een goed beeld geven van de rijkdom die hier ooit heerste.

Het meest indrukwekkende bouwwerk in echter nog altijd in gebruik: de schitterende Jama Masjid (de Grote Moskee) met naar men zegt de grootste toegangspoort van heel Azië, de Buland Darwaza. Deze Overwinningspoort werd gebouwd ter ere van de overwinning van Akbar op Zuid-India. Opvallend in de architectuur van de moskee is dat er naast de gebruikelijke islamitische bouwstijl ook duidelijke invloeden uit het christendom en het hindoeïsme terug te vinden zijn. Op de binnenplaats staat de wit marmeren tombe van Shaikh Salim Christhi.
 

Dag 6 Agra - Amritsar

Een lange treinreis brengt u naar de andere kant van het land, de Punjab regio. Via Delhi reist u naar Amritsar, stad van de Gouden Tempel van de Sikhs. 's Aonds rond 22.30 komt u aan in Amritsar.

Dag 7 Amritsar

Amritsar is de heilige stad van de Sikhs en hier staat dan ook hun belangrijkste heiligdom, de Gouden Tempel, ook wel Hari Mandir genaamd. Dagelijks wordt de tempel door honderden pelgrims bezocht en uiteraard zullen ook wij ons in de drukte storten. De imposante tempel weerspiegelt in het water van het omringende bassin (Amrit Sarovar) en wordt omsloten door de witte gebouwen waarin de priesters en pelgrims verblijven. Het is een sprookjesachtig geheel en de sikhs, met kleurrijke gewaden, karakteristieke tulbanden en grote baarden, vormen een fascinerend schouwspel. Sommige mannen dragen zelfs nog een kromme dolk aan hun riem. In de tempel wordt continue door priesters voorgelezen uit de originele versie van de Guru Granth Sahib, de bijbel van de Sikhs.Elders in de stad kunnen we nog enkele kleine hindoe tempels bezoeken. Of we kunnen naar Jallianwala Bagh, een historische plaats waar de Britten in 1919 een opstand neersloegen, waarbij maar liefst 2000 Indiërs omgekomen.

Dag 8 Amritsar - Lahore via Wagah

Vandaag steekt u de grens over. En wat voor grens, de Wagah grens is de enige officiele grensovergang tussen aartsvijanden India en Pakistan. Met veel ceremonieel kunt u hier naar Pakistan. Zowel de Indiase als Pakistaanse grenswachten lopen in vol ornaat al vlaggenzwaaiend bij de grens. De Indiers bieden u nog een laatste biertje aan, voor u het islamitsche Pakistan binnengaat.

Dag 9 Lahore

Lahore is de op een na grootste stad van Pakistan. Eeuwenlang was het een van de belangrijkste steden van het Indische Moghul rijk. U kunt nu ook op zoek naar vele monumenten uit deze periode, waaronder de Badshahi moskee, het Lahore Fort, de Shalimar tuinen en de mausolea van Jehangir en Nur Jehan.
Maar de stad heeft ook een levendige bazaar waarin u eindeloos kunt dwalen en een grote hoeveelheid gebouwen uit de Britse Raj periode. Voldoende te zien dus voor een verblijf van twee dagen.

Dag 10 Lahore

Nog een dag om Lahore te verkennen.

Dag 11 vertrek Lahore

Reis boeken?

Wilt u deze reis boeken of eerst een vrijblijvende optie nemen? Vul dan uw gegevens in.
Book your trip

Request an Offer

Are you interested in this trip? Request an personalized offer. You will receive an offer with the exact price per person and the exact number of travel days.
Request an Offer